Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już od dawna "chodził za mną" ucierany placek z owocami. W miniony weekend spełniłam swoje marzenie :) Ciasto wyszło pysznie, a jajka od babci sprawiły, że miało niesamowity kolor.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5360
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5360
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z 50 g masła, 2 łyżek cukru pudru i 4 łyżek mąki zrobić kruszonkę: wszystkie składniki wrzucić do miseczki, zagniatać do powstania grudek.
Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z żółtkami i cukrem.Następnie wrzucić mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać mleko.Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać całość. Gotową masę przełożyć do tortownicy (średnica 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (dół) i wysypanej bułką tartą (boki). Na górę dość obficie ułożyć owoce, lekko docisnąć, posypać kruszonką. Piec ok. 1 godziny 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Pycha!!!