Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie ciasta zajmuje około 10 minut. Jest proste i niedrogie – jak większość moich ciast. Przepis jest bardzo stary, ale ciasto wychodzi bardzo smaczne i ciekawe w smaku dzięki dodatkowi białego sera.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 142
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31326
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 142
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31326
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Składniki
Ser rozcieramy widelcem, a następnie ucieramy z miękką margaryną. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do masy serowej dodajemy żółtka, mąkę, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i proszek do pieczenia - miksujemy. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek i mieszamy (masa jest bardzo gęsta). Wykładamy na kwadratową blachę (moja ma bok 25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach - do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem.