Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto z truskawkami na oleju rzepakowym to pyszna propozycja na wiosenne popołudnia.
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 289
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 199
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 439
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 289
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 199
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 439
Składniki
Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki.
W dużej misce umieszczamy jajka, wsypujemy cukier kryształ oraz cukier wanilinowy i wszystko miksujemy na jasną puszystą masę. Następnie wlewamy olej rzepakowy, wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i wszystko starannie miksujemy. Gotowe ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej części ciasta wsypujemy kakao i całość dokładnie mieszamy aż składniki się połączą. Tak przygotowane ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, najlepiej robić to naprzemiennie po kilka kleksów raz jasnego raz ciemnego ciasta, aż do wyczerpania składników, wierzch ciasta dokładnie rozsmarowujemy a na nim układamy pokrojone truskawki.
Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy około 45-50 minut. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.