Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej trzymać je w lodówce. Smakuje rewelacyjnie, zwłaszcza polecam fanom połączenia czekolady ze śmietaną:))
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do lodówki. Pozostałą część wykładamy na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia.
Białka ubijamy ze szklanką cukru. Śmietanę mieszamy z budyniem waniliowym, aż znikną grudki, można zrobić to mikserem. Dodajemy do nich ubitą wcześniej pianę z białek. Bardzo delikatnie mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy na przygotowane ciasto. Na masę ścieramy na tarce część ciasta pozostawioną w lodówce. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni pieca na ok 60 min.
Ciasto wyciągamy z pieca i jeszcze na gorące ścieramy naszą gorzką czekoladę. Pozostawiamy do wystygnięcia i następnie chowamy do lodówki na minimum 12 godzin. Ciasto im bardziej schłodzone tym smaczniejsze:) polecam trzymać je cały czas w lodówce. Smacznego