Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale połączenie smaku gruszki i wanilii. W sam raz do kawy na jesienne wieczory.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 878
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 61
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4137
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 878
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 61
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4137
Składniki
Masło w temp. pokojowej utrzyj na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, ucierając dodaj po 1 jajku. Dodaj przesiane mąki, proszek do pieczenia i budynie waniliowe. Na koniec dolej ciepłe mleko.
Ciasto dokładnie wymieszaj, przelej do keksówki, gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w cienkie paski, poukładaj w cieście lekko dociskając. Piec około 40 min. w temp. 160 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.