Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale połączenie smaku gruszki i wanilii. W sam raz do kawy na jesienne wieczory.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Składniki
Masło w temp. pokojowej utrzyj na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, ucierając dodaj po 1 jajku. Dodaj przesiane mąki, proszek do pieczenia i budynie waniliowe. Na koniec dolej ciepłe mleko.
Ciasto dokładnie wymieszaj, przelej do keksówki, gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w cienkie paski, poukładaj w cieście lekko dociskając. Piec około 40 min. w temp. 160 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.