Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale połączenie smaku gruszki i wanilii. W sam raz do kawy na jesienne wieczory.
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 725
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 114
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3237
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 725
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 114
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3237
Składniki
Masło w temp. pokojowej utrzyj na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, ucierając dodaj po 1 jajku. Dodaj przesiane mąki, proszek do pieczenia i budynie waniliowe. Na koniec dolej ciepłe mleko.
Ciasto dokładnie wymieszaj, przelej do keksówki, gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w cienkie paski, poukładaj w cieście lekko dociskając. Piec około 40 min. w temp. 160 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.