Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasto ,serdecznie polecam:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2856
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14654
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2856
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14654
Składniki
Utrzeć cukier z masłem na puch.Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Kiedy mamy już masę utartą dodać mąkę przesianą z pr.do pieczenia. Wlać mleko i zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jasnej dodać olejek waniliowy,sok z 1/2 cytryny oraz startą skórkę z cytryny i zmiksować. Wyłożyć na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą połowę ciasta zmiksować z dwoma łyżkami kakao,olejkiem migdałowym i dżemem wiśniowym ,wyłożyć na jasne ciasto. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać troszkę mleka. Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do 180st,i piec góra-dół do suchego patyczka około 50min.
Smacznego życzę!