Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasto ,serdecznie polecam:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112982
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 329
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 673
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112982
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 329
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 673
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Składniki
Utrzeć cukier z masłem na puch.Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Kiedy mamy już masę utartą dodać mąkę przesianą z pr.do pieczenia. Wlać mleko i zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jasnej dodać olejek waniliowy,sok z 1/2 cytryny oraz startą skórkę z cytryny i zmiksować. Wyłożyć na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą połowę ciasta zmiksować z dwoma łyżkami kakao,olejkiem migdałowym i dżemem wiśniowym ,wyłożyć na jasne ciasto. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać troszkę mleka. Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do 180st,i piec góra-dół do suchego patyczka około 50min.
Smacznego życzę!