Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu ciasto, tylko z 5 składników. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie chcesz piec, wypróbuj ten przepis. Wystarczy pokruszyć biszkopty, zmiksować składniki na masę, całość polać kajmakiem. Szybko, tanio i smacznie!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4316
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7282
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4316
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7282
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85561
Składniki
W rondelku rozpuść masło.
Biszkopty niedbale pokrusz w rękach na mniejsze kawałki. Wlej do nich masło i wymieszaj. Przełóż na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociśnij.
W misce połącz serek śmietankowy, cukier puder i trzy łyżki masy kajmakowej. Całość zmiksuj do połączenia składników. Gotową masę wyłóż na biszkoptowy spód.
Resztę kajmaku przełóż do małego garnka, podgrzej na niewielkim ogniu. Gdy się rozpuści, polej nim ciasto i ostaw do lodówki na 4 godziny.