Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu ciasto, tylko z 5 składników. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie chcesz piec, wypróbuj ten przepis. Wystarczy pokruszyć biszkopty, zmiksować składniki na masę, całość polać kajmakiem. Szybko, tanio i smacznie!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
W rondelku rozpuść masło.
Biszkopty niedbale pokrusz w rękach na mniejsze kawałki. Wlej do nich masło i wymieszaj. Przełóż na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociśnij.
W misce połącz serek śmietankowy, cukier puder i trzy łyżki masy kajmakowej. Całość zmiksuj do połączenia składników. Gotową masę wyłóż na biszkoptowy spód.
Resztę kajmaku przełóż do małego garnka, podgrzej na niewielkim ogniu. Gdy się rozpuści, polej nim ciasto i ostaw do lodówki na 4 godziny.