Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu ciasto, tylko z 5 składników. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie chcesz piec, wypróbuj ten przepis. Wystarczy pokruszyć biszkopty, zmiksować składniki na masę, całość polać kajmakiem. Szybko, tanio i smacznie!
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4351
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4351
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Składniki
W rondelku rozpuść masło.
Biszkopty niedbale pokrusz w rękach na mniejsze kawałki. Wlej do nich masło i wymieszaj. Przełóż na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociśnij.
W misce połącz serek śmietankowy, cukier puder i trzy łyżki masy kajmakowej. Całość zmiksuj do połączenia składników. Gotową masę wyłóż na biszkoptowy spód.
Resztę kajmaku przełóż do małego garnka, podgrzej na niewielkim ogniu. Gdy się rozpuści, polej nim ciasto i ostaw do lodówki na 4 godziny.