Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z agrestem jest mocno kruche, a do tego świetnie łączy owoce z czekoladową warstwą i pianką z białek.
Blacha o wielkości ok. 35 x 24 cm
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13698
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43243
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 523
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 475
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13698
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43243
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 523
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 475
Składniki
Mąkę przesiej do miski z proszkiem do pieczenia. Dodaj sól, cukier i kawałki zimnego masła. Zacznij siekać nożem ciasto kruche. Kiedy składniki połączą się ze sobą, dodaj żółtka i zacznij łączyć. Zanim zrobi się jednolite ciasto, podziel je na dwie części. Do jednej z nich dodaj kakao. Zagnieć dwie kule i włóż je do lodówki w folii spożywczej.
Przygotuj blachę o wielkości ok. 35 x 24 cm. Wyłóż najpierw jasną część ciasta, a potem ciemną.
Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną, pod koniec dodawaj powoli cukier i opcjonalnie kisiel agrestowy. Powinna zrobić się błyszcząca piana.
Agrest umyj, osusz. Na ciasto wyłóż pianę z białek i wyłóż owoce.
Teraz przygotuj kruszonkę z podanych składników. Połącz je szybko i wysyp na wierzch ciasta.
Piecz w 180°C przez około 45-50 minut do zarumienienia.