Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie biszkoptu, owoców, kremu i delicji!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Składniki
biszkopt: Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukier i proszek - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy pianę z białek - cały czas miksując. Masę wylewamy na blachę i pieczemy od 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie równe części, i każdą z nich smarujemy cienką warstwą masła - dzięki temu biszkopt nie wchłonie naszych mas! "mus bananowy": Banany kroimy w plastry, zalewamy 500ml wody, dodajemy cukier i podgrzewamy. Gdy woda zacznie się gotować, dodajemy galaretki w proszku, i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie całość blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia. kremowa masa z kiwi: Kiwi kroimy w kostkę. Śmietanę miksujemy do uzyskania puszystej masy, dodajemy cukier i stopniowo serki homo - cały czas miksując. Następnie odstawiamy do lodówki. Zieloną galaretką przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Na blachę kładziemy biszkopt nasmarowany masłem, kremową masę z kiwi, znów biszkopt, mus bananowy (gdy już trochę zastygł), delicje, zieloną galaretkę. Kładąc warstwy, ciasto schładzamy w lodówce!