Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40708
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1095
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3440
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40708
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1095
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3440
Składniki
Batata obrać i zetrzeć na wiórki. Banany pokroić w drobną kostkę, dodać do startego batata, wymieszać. Wsypać mąkę i sodę,wymieszać, Jajka ubić mikserem, aż pokażą się pęcherzyki powietrza. Dodać do masy i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać kakao i drobno pokrojoną miętę. Keksówkę wyłożyć pergaminem, przełożyć ciasto. Piec około 1,5 godz. w temperaturze 180 C.
Wyjąć z piekarnika jeszcze ciepłe ciasto. Z podanych wcześniej składników ugotować gęsty budyń. Jeszcze ciepły rozsmarować na cieście, posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto jest mocno czekoladowe i dlatego jest na zdjęciu ciemne.