Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Batata obrać i zetrzeć na wiórki. Banany pokroić w drobną kostkę, dodać do startego batata, wymieszać. Wsypać mąkę i sodę,wymieszać, Jajka ubić mikserem, aż pokażą się pęcherzyki powietrza. Dodać do masy i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać kakao i drobno pokrojoną miętę. Keksówkę wyłożyć pergaminem, przełożyć ciasto. Piec około 1,5 godz. w temperaturze 180 C.
Wyjąć z piekarnika jeszcze ciepłe ciasto. Z podanych wcześniej składników ugotować gęsty budyń. Jeszcze ciepły rozsmarować na cieście, posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto jest mocno czekoladowe i dlatego jest na zdjęciu ciemne.