Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 166
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 316
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2149
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 89
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 616
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 166
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 316
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2149
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 89
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 616
Składniki
Batata obrać i zetrzeć na wiórki. Banany pokroić w drobną kostkę, dodać do startego batata, wymieszać. Wsypać mąkę i sodę,wymieszać, Jajka ubić mikserem, aż pokażą się pęcherzyki powietrza. Dodać do masy i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać kakao i drobno pokrojoną miętę. Keksówkę wyłożyć pergaminem, przełożyć ciasto. Piec około 1,5 godz. w temperaturze 180 C.
Wyjąć z piekarnika jeszcze ciepłe ciasto. Z podanych wcześniej składników ugotować gęsty budyń. Jeszcze ciepły rozsmarować na cieście, posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto jest mocno czekoladowe i dlatego jest na zdjęciu ciemne.