Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5052
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 603
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2329
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 165
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5052
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 603
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2329
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 165
Składniki
Batata obrać i zetrzeć na wiórki. Banany pokroić w drobną kostkę, dodać do startego batata, wymieszać. Wsypać mąkę i sodę,wymieszać, Jajka ubić mikserem, aż pokażą się pęcherzyki powietrza. Dodać do masy i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać kakao i drobno pokrojoną miętę. Keksówkę wyłożyć pergaminem, przełożyć ciasto. Piec około 1,5 godz. w temperaturze 180 C.
Wyjąć z piekarnika jeszcze ciepłe ciasto. Z podanych wcześniej składników ugotować gęsty budyń. Jeszcze ciepły rozsmarować na cieście, posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto jest mocno czekoladowe i dlatego jest na zdjęciu ciemne.