Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z nadmiaru białek i świeżej mięty, która bardzo obrodziła powstało takie o to cudo do kawy :-) delikatne, puszyste, orzeźwiające ... połączenie mięty z czekoladą ... mniam :-)
Składniki
Roztopić masło i przestudzić. Białka z solą ubić na sztywną pianę, następnie partiami dodawać cukier ciągle miksując. Dodać mąkę, pokrojoną dosyc drobno miętę, krople miętowe i ewentualnie barwnik, wszystko krótko zmiksowac tylko do połaczenia się składników. Wlać masło i wymieszać wszystko łyżką. Keksówkę (długość ok. 25 cm) posmarować masłem lub olejem, przelać masę. Piec ok. 40 minut w 175 stopniach. Lekko przestudzic i przełożyć na talerz.
Polewa: Czekoladę z olejem roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i polać ciasto.
Smacznego :-)