Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z sezonowymi owocami. My sięgnęliśmy po borówki, ale jeśli masz np. truskawki czy czereśnie, również idealnie będą pasować. Ciasto robi się błyskawicznie, jedyne co musisz zrobić to zmiksować ze sobą wszystkie składniki i upiec.
Keksówka 35x12 cm
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 58
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 217
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 86
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 190
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 122
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 58
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 217
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 86
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 190
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 122
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia.
Jajka wbij do miski i zacznij miksować na wysokich obrotach, gdy zwiększą swoją objętość wsyp cukier. Gdy całkowicie się rozpuści i przestanie chrzęścić, wlej cienkim strumieniem olej i miksuj całość jeszcze przez minutę.
Do masy jajecznej wsyp mąkę i delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotowe ciasto wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu ułóż borówki.
Piecze w 180 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika i ostudzeniu posyp ciasto cukrem pudrem.