Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z sezonowymi owocami. My sięgnęliśmy po borówki, ale jeśli masz np. truskawki czy czereśnie, również idealnie będą pasować. Ciasto robi się błyskawicznie, jedyne co musisz zrobić to zmiksować ze sobą wszystkie składniki i upiec.
Keksówka 35x12 cm
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2357
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 190
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2357
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 190
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 179
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia.
Jajka wbij do miski i zacznij miksować na wysokich obrotach, gdy zwiększą swoją objętość wsyp cukier. Gdy całkowicie się rozpuści i przestanie chrzęścić, wlej cienkim strumieniem olej i miksuj całość jeszcze przez minutę.
Do masy jajecznej wsyp mąkę i delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotowe ciasto wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu ułóż borówki.
Piecze w 180 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika i ostudzeniu posyp ciasto cukrem pudrem.