Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z sezonowymi owocami. My sięgnęliśmy po borówki, ale jeśli masz np. truskawki czy czereśnie, również idealnie będą pasować. Ciasto robi się błyskawicznie, jedyne co musisz zrobić to zmiksować ze sobą wszystkie składniki i upiec.
Keksówka 35x12 cm
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 21
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12949
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 134
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 21
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12949
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 134
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia.
Jajka wbij do miski i zacznij miksować na wysokich obrotach, gdy zwiększą swoją objętość wsyp cukier. Gdy całkowicie się rozpuści i przestanie chrzęścić, wlej cienkim strumieniem olej i miksuj całość jeszcze przez minutę.
Do masy jajecznej wsyp mąkę i delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotowe ciasto wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu ułóż borówki.
Piecze w 180 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika i ostudzeniu posyp ciasto cukrem pudrem.