Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu ciasto z dodatkiem borówek. Do jego zrobienia potrzebujesz prostych i ogólnie dostępnych składników. Wystarczy, że wymieszasz wszystkie ze sobą za pomocą rózgi kuchennej, wylejesz do formy do pieczenia, dodasz owoce i po 50 minutach będziesz cieszyć się niezwykle wilgotnym i pysznym ciastem.
Rózga kuchenna, tortownica o średnicy 24 cm
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 142
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13321
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2627
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3781
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 142
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13321
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2627
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3781
Składniki
Borówki przemyj pod bieżącą wodą, następnie dokładnie osusz.
Jajka wbij do miski, dodaj olej i za pomocą rózgi kuchennej energicznie wymieszaj. Gdy składniki się połączą, dodaj maślankę oraz pastę waniliową i ponownie wymieszaj.
Do osobnej miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, wsyp cukier i zmieszaj wszystkie składniki.
Połącz ze sobą suche i mokre składniki.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto, na wierzchu poukładaj borówki, możesz bardzo delikatne powciskać je palcem w masę.
Ciasto z borówkami na maślance piecz w 180 stopniach przez 50 minut.