Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2023
Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 875
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 790
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 35
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 875
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 790
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 35
Składniki
Galaretkę bezbarwną rozpuścić w 400 ml wrzątku, galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 700 ml wrzątku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę biszkoptów. Ciastka najlepiej namoczyć w wodzie z sokiem z cytryną lub w mleku. Śmietankę ubić na sztywno, a następnie wolnym strumieniem wlać przestudzoną galaretkę bezbarwną i krótko zmiksować do połączenia się składników. Masę wylać na biszkopty i rozsmarować. Ułożyć warstwę herbatników schłodzić w lodówce do czasu, aż galaretka brzoskwiniowa zacznie tężeć. Kiedy pianka śmietanowa zgęstnieje ułożyć pokrojone brzoskwinie na herbatnikach i zalać tężejącą brzoskwiniową galaretką. Całość schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!