Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2023
Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Galaretkę bezbarwną rozpuścić w 400 ml wrzątku, galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 700 ml wrzątku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę biszkoptów. Ciastka najlepiej namoczyć w wodzie z sokiem z cytryną lub w mleku. Śmietankę ubić na sztywno, a następnie wolnym strumieniem wlać przestudzoną galaretkę bezbarwną i krótko zmiksować do połączenia się składników. Masę wylać na biszkopty i rozsmarować. Ułożyć warstwę herbatników schłodzić w lodówce do czasu, aż galaretka brzoskwiniowa zacznie tężeć. Kiedy pianka śmietanowa zgęstnieje ułożyć pokrojone brzoskwinie na herbatnikach i zalać tężejącą brzoskwiniową galaretką. Całość schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!