Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2023
Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 342
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25288
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 342
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25288
Składniki
Galaretkę bezbarwną rozpuścić w 400 ml wrzątku, galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 700 ml wrzątku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę biszkoptów. Ciastka najlepiej namoczyć w wodzie z sokiem z cytryną lub w mleku. Śmietankę ubić na sztywno, a następnie wolnym strumieniem wlać przestudzoną galaretkę bezbarwną i krótko zmiksować do połączenia się składników. Masę wylać na biszkopty i rozsmarować. Ułożyć warstwę herbatników schłodzić w lodówce do czasu, aż galaretka brzoskwiniowa zacznie tężeć. Kiedy pianka śmietanowa zgęstnieje ułożyć pokrojone brzoskwinie na herbatnikach i zalać tężejącą brzoskwiniową galaretką. Całość schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!