Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, budyń i owoce to super smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto. Co prawda dziś znowu jest gorąco ale dla kawałka tego ciasta warto się pomęczyć przy włączonym piekarniku
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 38
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 224
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 239
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 38
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 224
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 239
Składniki
Składniki ciasta połączyć w robocie z nożami do siekania. Blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta wylepić dno blaszki i nakłuć widelcem, wstawić blachę do lodówki na co najmniej pół godziny. Resztę włożyć do woreczka i schować do zamrażarki.,
Ugotować budyń i mieszać od czasu do czasu, ma być jeszcze ciepły. Jabłka i rabarbar pokroić a czereśnie wydrążyć. Na cieście rozsypać połowę kisielu wyłożyć jabłka, rabarbar, czereśnie i borówki i posypać resztą kisielu.
Zakryć owoce ciepłym budyniem i zetrzeć na wierzch ciasto z zamrażarki. Ciasto piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem.