Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, budyń i owoce to super smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto. Co prawda dziś znowu jest gorąco ale dla kawałka tego ciasta warto się pomęczyć przy włączonym piekarniku
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 31
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 31
Składniki
Składniki ciasta połączyć w robocie z nożami do siekania. Blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta wylepić dno blaszki i nakłuć widelcem, wstawić blachę do lodówki na co najmniej pół godziny. Resztę włożyć do woreczka i schować do zamrażarki.,
Ugotować budyń i mieszać od czasu do czasu, ma być jeszcze ciepły. Jabłka i rabarbar pokroić a czereśnie wydrążyć. Na cieście rozsypać połowę kisielu wyłożyć jabłka, rabarbar, czereśnie i borówki i posypać resztą kisielu.
Zakryć owoce ciepłym budyniem i zetrzeć na wierzch ciasto z zamrażarki. Ciasto piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem.