Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, budyń i owoce to super smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto. Co prawda dziś znowu jest gorąco ale dla kawałka tego ciasta warto się pomęczyć przy włączonym piekarniku
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12243
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12243
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Składniki
Składniki ciasta połączyć w robocie z nożami do siekania. Blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta wylepić dno blaszki i nakłuć widelcem, wstawić blachę do lodówki na co najmniej pół godziny. Resztę włożyć do woreczka i schować do zamrażarki.,
Ugotować budyń i mieszać od czasu do czasu, ma być jeszcze ciepły. Jabłka i rabarbar pokroić a czereśnie wydrążyć. Na cieście rozsypać połowę kisielu wyłożyć jabłka, rabarbar, czereśnie i borówki i posypać resztą kisielu.
Zakryć owoce ciepłym budyniem i zetrzeć na wierzch ciasto z zamrażarki. Ciasto piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem.