Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z kremowym budyniem i dodatkiem owoców
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę przesiać razem z proszkiem, dodać margarynę i posiekać na kruszonkę, dodać cukier i cukier waniliowy, jajka, śmietanę, szczyptę soli. Szybko zagnieść. Podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.
Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę o wymiarach 25*35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 min.
W litrze mleka ugotować 3 budynie i gorące od razu wyłożyć na podpieczone ciasto. Można również rozłożyć owoce.
Gorący budyń przykryć drugą częścią ciasta. Piec do uzyskania złotego koloru.