Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika, rabarbar się już pokazał, czemu nie skorzystać
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4365
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11859
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4365
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11859
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
1. 2 szk. mleka, śmietanę oraz cukier gotujemy w garnku.
2. W misce rozrabiamy w 1 szk. mleka budynie.
3. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż budyń zgęstnieje, studzimy.
4. Do miski wsypujemy mąkę.
5. Dodajemy jajka oraz żółtko.
6. Następnie margarynę, śmietanę, sól, cukier, proszek dopieczenia.
7. Wyrabiamy ciasto.
8. ¾ części ciasta wykładamy na blaszkę 24cm na 24 cm. 9. ½ ciasta wkładamy do zamrażalnika. 10. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180 ˚ C.
11. Rabarbar myjemy i kroimy drobno. 12. Mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną.
13. Na ciasto wykładamy budyń.
14. Rabarbar układamy na budyniu.
15. Kruszymy resztę ciasta na rabarbar.
16. Na koniec kruszymy migdały i posypujemy ciasto. 17. Zapiekamy jeszcze 20 minut w 180 ˚ C.
18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.