Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy, proponuje Ci szybki sposób na pyszne ciasto bez pieczenia, wystarczy Ci 30 minut. Ciasto przekładane herbatnikami oraz masą z dodatkiem chałwy, a to wszystko posypane orzeszkami i migdałami. Czy to nie brzmi kusząco?
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 37
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 554
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5502
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 37
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 554
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5502
Składniki
1. Śmietanę ubijam mikserem na gęstą masę, następnie dodaję mascarpone oraz śnieżkę, ubijam około 5 minut. 2. Chałwę kruszę dodaję do masy, mieszam delikatnie łyżką.
3. Herbatniki układam na dnie formy, na ciastka wykładam 1/3 masy, ponownie herbatniki, masę, herbatniki, masę.
4. Wierz ciasta posypuję pokruszonymi orzeszkami i płatkami migdałowymi. 5. Ciasto chłodzę w lodówce 2 godziny.
6. Gotowe. 7. Smacznego.