Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy, proponuje Ci szybki sposób na pyszne ciasto bez pieczenia, wystarczy Ci 30 minut. Ciasto przekładane herbatnikami oraz masą z dodatkiem chałwy, a to wszystko posypane orzeszkami i migdałami. Czy to nie brzmi kusząco?
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 293
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 293
Składniki
1. Śmietanę ubijam mikserem na gęstą masę, następnie dodaję mascarpone oraz śnieżkę, ubijam około 5 minut. 2. Chałwę kruszę dodaję do masy, mieszam delikatnie łyżką.
3. Herbatniki układam na dnie formy, na ciastka wykładam 1/3 masy, ponownie herbatniki, masę, herbatniki, masę.
4. Wierz ciasta posypuję pokruszonymi orzeszkami i płatkami migdałowymi. 5. Ciasto chłodzę w lodówce 2 godziny.
6. Gotowe. 7. Smacznego.