Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy, proponuje Ci szybki sposób na pyszne ciasto bez pieczenia, wystarczy Ci 30 minut. Ciasto przekładane herbatnikami oraz masą z dodatkiem chałwy, a to wszystko posypane orzeszkami i migdałami. Czy to nie brzmi kusząco?
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1368
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4249
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1368
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4249
Składniki
1. Śmietanę ubijam mikserem na gęstą masę, następnie dodaję mascarpone oraz śnieżkę, ubijam około 5 minut. 2. Chałwę kruszę dodaję do masy, mieszam delikatnie łyżką.
3. Herbatniki układam na dnie formy, na ciastka wykładam 1/3 masy, ponownie herbatniki, masę, herbatniki, masę.
4. Wierz ciasta posypuję pokruszonymi orzeszkami i płatkami migdałowymi. 5. Ciasto chłodzę w lodówce 2 godziny.
6. Gotowe. 7. Smacznego.