Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, puszyste ciasto z nutą smaku i zapachu cytryny. Przygotowanie zajmuje jedynie 30 minut, a potem nie można się doczekać, aż się upiecze :) Pachnie i smakuje wspaniale.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1191
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38520
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1191
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38520
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia oraz solą.
W osobnym naczyniu, jajka miksujemy z olejem roślinnym, następnie dodajemy cukier, maślankę, sok i skórkę z cytryny. Zaprzestajemy miksowania i na koniec dodajemy startą na grubych oczkach, obraną ze skóry cukinię. Całość mieszamy.
Do mokrych składników, stopniowo dodajemy mąkę (wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia i solą) i całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy (u mnie blaszka o wymiarach 25x22 cm) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C i pieczemy przez 40-45 minut.
Lukier przygotowujemy tradycyjnie, czyli do cukru pudru, stopniowo dodajemy sok z cytryny i ucieramy. Lukrem dekorujemy przestudzone ciasto. Smacznego :)