Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254192
Polecam.
Odsłon: 1517
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254192
Polecam.
Odsłon: 1517
Składniki
Białka ubić na pianę. Dodawać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku i nadal miksować . Na koniec dodać wymieszane sypkie składniki i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem formy 21×31 cm i włożyć do piekarnika na ok 25-30 min - 180 stopni. Wystudzone ciasto nasączyć ponczem. Poncz - rum, sok z cytryny i cukier wymieszać w nie całej szklance przegotowanej, zimnej wody. Wyłożyć krem kajmakowy. Krem - masło utrzeć na puch i dodawać stopniowo kajmak i alkohol. Teraz wyłożyć dżemem porzeczkowy. Dżem wcześniej zagrzać w garnuszku i dodać galaretkę. Dobrze mieszać żeby galaretka się rozpuściła. Wystudzić. Teraz wyłożyć bitą śmietanę. Wcześniej śmietanę ubić na sztywno. Dodać żelatynę i alkohol. Całość posypać pokruszonymi biszkoptami. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego.