Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 154
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3219
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3500
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 613
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 154
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3219
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3500
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 613
Składniki
Białka ubić na pianę. Dodawać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku i nadal miksować . Na koniec dodać wymieszane sypkie składniki i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem formy 21×31 cm i włożyć do piekarnika na ok 25-30 min - 180 stopni. Wystudzone ciasto nasączyć ponczem. Poncz - rum, sok z cytryny i cukier wymieszać w nie całej szklance przegotowanej, zimnej wody. Wyłożyć krem kajmakowy. Krem - masło utrzeć na puch i dodawać stopniowo kajmak i alkohol. Teraz wyłożyć dżemem porzeczkowy. Dżem wcześniej zagrzać w garnuszku i dodać galaretkę. Dobrze mieszać żeby galaretka się rozpuściła. Wystudzić. Teraz wyłożyć bitą śmietanę. Wcześniej śmietanę ubić na sztywno. Dodać żelatynę i alkohol. Całość posypać pokruszonymi biszkoptami. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego.