Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3541
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1185
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 181
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3541
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1185
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 181
Składniki
Białka ubić na pianę. Dodawać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku i nadal miksować . Na koniec dodać wymieszane sypkie składniki i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem formy 21×31 cm i włożyć do piekarnika na ok 25-30 min - 180 stopni. Wystudzone ciasto nasączyć ponczem. Poncz - rum, sok z cytryny i cukier wymieszać w nie całej szklance przegotowanej, zimnej wody. Wyłożyć krem kajmakowy. Krem - masło utrzeć na puch i dodawać stopniowo kajmak i alkohol. Teraz wyłożyć dżemem porzeczkowy. Dżem wcześniej zagrzać w garnuszku i dodać galaretkę. Dobrze mieszać żeby galaretka się rozpuściła. Wystudzić. Teraz wyłożyć bitą śmietanę. Wcześniej śmietanę ubić na sztywno. Dodać żelatynę i alkohol. Całość posypać pokruszonymi biszkoptami. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego.