Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Serdecznie polecam.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 808
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 808
Składniki
Masło ubić mikserem. Następnie dodać twaróg, extrakt waniliowy, cukier i po jednym jajku. Ciągle ubijać. Kolejno w kilku partiach dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie wmieszać szpatułką porzeczki obtoczone w 2-3 łyżkach mąki. Jest to zabieg konieczny, aby owoce nie opadły na dno. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 12x25 cm. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-65 minut. Piętnaście minut przed końcem pieczenia zmniejszyć temperaturę do 160 st. C. Aby uniknąć przypalenia można wierzch przykryć papierem do pieczenia. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po całkowitym wystudzeniu polać polewą z roztopionej w mleku czekolady.