Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z tych ciast które robi się szybko a smakują wyśmienicie. Polecam
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1440
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 488
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1440
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 488
Składniki
Jajka ubić mikserem na puszystą masę. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Powoli wlewać olej i nadal miksować. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać najlepiej łyżką ale trzeba to zrobić dokładnie. Umyte i osuszone porzeczki obtoczyć w łyżce mąki. Dodać do ciasta. Dodać też posiekaną czekoladę. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać. Następnie ciasto przelać do keksówki, która powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Wymiary 11x30 cm. Piec 50 minut w 180 stopniach C. Pod koniec pieczenia dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem.