Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z tych ciast które robi się szybko a smakują wyśmienicie. Polecam
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1222
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 163
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1222
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 163
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Jajka ubić mikserem na puszystą masę. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Powoli wlewać olej i nadal miksować. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać najlepiej łyżką ale trzeba to zrobić dokładnie. Umyte i osuszone porzeczki obtoczyć w łyżce mąki. Dodać do ciasta. Dodać też posiekaną czekoladę. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać. Następnie ciasto przelać do keksówki, która powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Wymiary 11x30 cm. Piec 50 minut w 180 stopniach C. Pod koniec pieczenia dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem.