Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z tych ciast które robi się szybko a smakują wyśmienicie. Polecam
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24930
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24930
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Składniki
Jajka ubić mikserem na puszystą masę. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Powoli wlewać olej i nadal miksować. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać najlepiej łyżką ale trzeba to zrobić dokładnie. Umyte i osuszone porzeczki obtoczyć w łyżce mąki. Dodać do ciasta. Dodać też posiekaną czekoladę. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać. Następnie ciasto przelać do keksówki, która powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Wymiary 11x30 cm. Piec 50 minut w 180 stopniach C. Pod koniec pieczenia dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem.