Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z tych ciast które robi się szybko a smakują wyśmienicie. Polecam
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4562
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1192
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4562
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1192
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
Jajka ubić mikserem na puszystą masę. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Powoli wlewać olej i nadal miksować. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać najlepiej łyżką ale trzeba to zrobić dokładnie. Umyte i osuszone porzeczki obtoczyć w łyżce mąki. Dodać do ciasta. Dodać też posiekaną czekoladę. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać. Następnie ciasto przelać do keksówki, która powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Wymiary 11x30 cm. Piec 50 minut w 180 stopniach C. Pod koniec pieczenia dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem.