Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,w smaku podobne do brzdąca:)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94006
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3552
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94006
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3552
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Ciasto:białka ubijamy z 3/4 szkl.cukru a następnie łączymy je z żółtkami i mąką pszenną wymieszaną z ziemniaczaną na najniższych obrotach miksera i jak najkrócej.1/2 tabliczki czekolady rozdrabniamy na małe kawałki i delikatnie łyżką łączymy z ciastem.Ciasto równomiernie nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i pieczemy 15-20 min w temp 200 st.Po upieczeniu studzimy.
Krem:tabliczkę czekolady rozpuszczamy(miseczkę z połamaną czekoladą wstawiamy do rondelka z gorącą wodą). Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fiksami.Do roztopionej i przestudzonej czekolady dodajemy najpierw łyżkę ubitej śmietany,mieszamy a potem dodajemy resztę i dokładnie wszystko łączymy.Krem szybko wykładamy na ostudzone ciasto i wyrównujemy powierzchnię.Wstawiamy do lodówki na ok 2 godz a najlepiej na dobę.Można posypać startą czekoladą i ozdobić wg uznania.Smacznego.