Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,w smaku podobne do brzdąca:)
Składniki
Ciasto:białka ubijamy z 3/4 szkl.cukru a następnie łączymy je z żółtkami i mąką pszenną wymieszaną z ziemniaczaną na najniższych obrotach miksera i jak najkrócej.1/2 tabliczki czekolady rozdrabniamy na małe kawałki i delikatnie łyżką łączymy z ciastem.Ciasto równomiernie nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i pieczemy 15-20 min w temp 200 st.Po upieczeniu studzimy.
Krem:tabliczkę czekolady rozpuszczamy(miseczkę z połamaną czekoladą wstawiamy do rondelka z gorącą wodą). Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fiksami.Do roztopionej i przestudzonej czekolady dodajemy najpierw łyżkę ubitej śmietany,mieszamy a potem dodajemy resztę i dokładnie wszystko łączymy.Krem szybko wykładamy na ostudzone ciasto i wyrównujemy powierzchnię.Wstawiamy do lodówki na ok 2 godz a najlepiej na dobę.Można posypać startą czekoladą i ozdobić wg uznania.Smacznego.