Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,w smaku podobne do brzdąca:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 648
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17372
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3236
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 201
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 648
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17372
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3236
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 201
Składniki
Ciasto:białka ubijamy z 3/4 szkl.cukru a następnie łączymy je z żółtkami i mąką pszenną wymieszaną z ziemniaczaną na najniższych obrotach miksera i jak najkrócej.1/2 tabliczki czekolady rozdrabniamy na małe kawałki i delikatnie łyżką łączymy z ciastem.Ciasto równomiernie nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i pieczemy 15-20 min w temp 200 st.Po upieczeniu studzimy.
Krem:tabliczkę czekolady rozpuszczamy(miseczkę z połamaną czekoladą wstawiamy do rondelka z gorącą wodą). Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fiksami.Do roztopionej i przestudzonej czekolady dodajemy najpierw łyżkę ubitej śmietany,mieszamy a potem dodajemy resztę i dokładnie wszystko łączymy.Krem szybko wykładamy na ostudzone ciasto i wyrównujemy powierzchnię.Wstawiamy do lodówki na ok 2 godz a najlepiej na dobę.Można posypać startą czekoladą i ozdobić wg uznania.Smacznego.