Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,w smaku podobne do brzdąca:)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 576
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18462
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 576
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18462
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Składniki
Ciasto:białka ubijamy z 3/4 szkl.cukru a następnie łączymy je z żółtkami i mąką pszenną wymieszaną z ziemniaczaną na najniższych obrotach miksera i jak najkrócej.1/2 tabliczki czekolady rozdrabniamy na małe kawałki i delikatnie łyżką łączymy z ciastem.Ciasto równomiernie nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i pieczemy 15-20 min w temp 200 st.Po upieczeniu studzimy.
Krem:tabliczkę czekolady rozpuszczamy(miseczkę z połamaną czekoladą wstawiamy do rondelka z gorącą wodą). Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fiksami.Do roztopionej i przestudzonej czekolady dodajemy najpierw łyżkę ubitej śmietany,mieszamy a potem dodajemy resztę i dokładnie wszystko łączymy.Krem szybko wykładamy na ostudzone ciasto i wyrównujemy powierzchnię.Wstawiamy do lodówki na ok 2 godz a najlepiej na dobę.Można posypać startą czekoladą i ozdobić wg uznania.Smacznego.