Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku na przełomie czerwca i lipca nachodzi mnie ochota na ciasto z porzeczkami...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 990
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12641
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 990
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12641
Składniki
Żółtka utrzyj z miękkim masłem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodawaj po trochu do żółtek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolej mleka. Osobno ubij pianę z białek, stopniowo dodaj do nich 3 łyżki stewii 1:10. Delikatnie połącz wszystko ze sobą.
Formę nasmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą, następnie przełóż do niej ciasto. Na wierzchu wysyp porzeczkę i posyp stewią 1:1.
Składniki na kruszonkę połącz i równomiernie rozłóż na owocach. Możesz też zastąpić kruszonkę posiekanymi orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 180 ° C, umieść w nim ciasto i piecz przez 35- 40 minut na złoty kolor.