Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11072
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3490
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1184
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4193
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11072
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3490
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1184
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4193
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
Składniki
Biszkopt; Z 4 jaj, 0,5 szk. cukru, 0,5szk. mąki i proszku do pieczenia pieczemy biszkopt.
Kroimy brzoskwinie w kosteczkę. Rozpuszczamy galaretkę wg przepisu i odstawiamy na bok, by tężała.
Krem; 3 żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i trzema łyżkami cukru, zalewamy to 1szk. wrzącego mleka i ubijamy na parze, aż masa zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy 1 białą czekoladę w kostkach oraz wlewamy rozpuszczoną w 0,5 szk. wrzącej wody żelatynę. Masę schładzamy w lodówce. Następnie ubijamy 0,5 szk. śmietany z trzema łyżkami cukru pudru i łączymy to ze schłodzoną masą. Do tego dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wylewamy na biszkopt. Wkładamy cisto na moment do lodówki.
Po jakimś czasie układamy po wierzchu delicje i zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy na parę godzin do lodówki i gotowe! :)