Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2620
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2620
Składniki
Biszkopt; Z 4 jaj, 0,5 szk. cukru, 0,5szk. mąki i proszku do pieczenia pieczemy biszkopt.
Kroimy brzoskwinie w kosteczkę. Rozpuszczamy galaretkę wg przepisu i odstawiamy na bok, by tężała.
Krem; 3 żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i trzema łyżkami cukru, zalewamy to 1szk. wrzącego mleka i ubijamy na parze, aż masa zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy 1 białą czekoladę w kostkach oraz wlewamy rozpuszczoną w 0,5 szk. wrzącej wody żelatynę. Masę schładzamy w lodówce. Następnie ubijamy 0,5 szk. śmietany z trzema łyżkami cukru pudru i łączymy to ze schłodzoną masą. Do tego dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wylewamy na biszkopt. Wkładamy cisto na moment do lodówki.
Po jakimś czasie układamy po wierzchu delicje i zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy na parę godzin do lodówki i gotowe! :)