Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do każdego ciasta dodaję olej z pestek winogron, z racji tego że ma neutralny smak. Owoce do ciasta i przyprawy mogą być dowolne, wedle własnego uznania. Dodatkowo posypałam wierzch ciasta gotowymi płatkami czekoladowymi.
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 141
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 130
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1566
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1018
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 141
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 130
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1566
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1018
Składniki
Wbić dwa całe jajka do miski.
Wsypać cukier brązowy do miski.
Dokładnie zmiksować na puszystą masę.
Do masy dodać konfiturę z czarnej porzeczki.
Ponownie dokładnie wszystko zmiksować.
Następnie dodać olej z pestek winogron, ponownie miksując całą masę.
Dodać cynamon mielony.
Dodać mielony kardamon.
Dodać proszek do pieczenia i mąkę tortową.
Dodać szklankę mleka do masy.
Wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać zawartość ciasta.
Obrać 3 gruszki świeże, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki, a następnie poukładać na ciasto.
Wierzch posypać gotowymi płatkami czekoladowymi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 45 minut.
Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem. Smacznego !