Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336700
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4140
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423270
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336700
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4140
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423270
Składniki
Mąkę pszenną połączoną z proszkiem do pieczenia i posiekać z twardym masłem. Dodać jajka, cukier. Wyrobić ciasto. Ciastem wykleić tortownicę, wcześniej wysmarowaną tłuszczem tak, aby przykryte były też boki do 1/3 wysokości. Tortownicę umieścić w lodówce na ok 30 min. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na półksiężyce. Śmietanę i 3 jajka zmiksować. Ciasto posmarować dżemem i ułożyć pokrojone gruszki. Całość zalać zmiksowaną śmietaną z jajkiem. Pieczenia 60 min w piekarniku nagrznym do 180 stopni. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wymieszać ze śmietaną. Polać wystudzone ciasto i posypać migdałami. Smacznego.