Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3307
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 117
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 269
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3307
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 117
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 269
Składniki
Mąkę pszenną połączoną z proszkiem do pieczenia i posiekać z twardym masłem. Dodać jajka, cukier. Wyrobić ciasto. Ciastem wykleić tortownicę, wcześniej wysmarowaną tłuszczem tak, aby przykryte były też boki do 1/3 wysokości. Tortownicę umieścić w lodówce na ok 30 min. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na półksiężyce. Śmietanę i 3 jajka zmiksować. Ciasto posmarować dżemem i ułożyć pokrojone gruszki. Całość zalać zmiksowaną śmietaną z jajkiem. Pieczenia 60 min w piekarniku nagrznym do 180 stopni. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wymieszać ze śmietaną. Polać wystudzone ciasto i posypać migdałami. Smacznego.