Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla miłośników gruszek. Bardzo smaczne, mięciutkie i wilgotne.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2375
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1871
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2375
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1871
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Dodać olej rzepakowy i jogurt. Dokładnie wymieszać. Następnie połączyć z mąką pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kaszą kukurydzianą . Gruszki obrać, pokroić na części i ułożyć na dnie tortownicy wysmarowanej masłem. Zalać gruszki ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Po upieczeniu ciasto odwrócić. Posypać cukrem kryształem. Smacznego.