Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne ciasto,smakiem przypomina biszkopt.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 149
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 149
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Składniki
Masło rozpuścić ,lekko przestudzić.Żółtka oddzielić od białek.Dać do miski. Dodać cukry i zmiksować na puch. Białka ubić ma sztywno. Do utartych żółtek dać mąkę,pr,do pieczenia,sok i skórkę z cytryny ,rozpuszczone masło. Zmiksować.Na końcu dać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć ciasto,4 łyżki zostawić na wierzch. Do jabłek dać łyżkę cynamonu wymieszać i wyłożyć na ciasto. Do odłożonego ciasta dodać mąkę tyle by zrobiła się kruszonka,palcami kłaść kopczyki na jabłkach. Piec w 180st.do zrumienienia,Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Smacznego!