Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie aromatyczne ciasto, wilgotne i doskonałe w smaku – ciasto z jabłkami i orzechami smakuje nie tylko jesienią ????
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5748
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8931
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8051
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5535
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5748
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8931
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8051
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5535
Składniki
Jabłka myję i obieram, a następnie trę na tarce jarzynowej o dużych oczkach (jabłka od razu skrapiam sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały, i mieszam). Miękkie masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę, dodaję po jednym jajku cały czas ucierając. Mąkę pszenną mieszam z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodaję po jednej łyżce do masy i mieszam.
Jabłka odsączam z soku, mieszam z orzechami i dodaję do ciasta. Całość dokładnie mieszam. Foremkę keksową (długość 30-35 cm) wykładam papierem do pieczenia i przelewam do niej ciasto, które wstawiam następnie do piekarnika na 60 minut. Piekę do suchego patyczka w temperaturze 170 stopni. Kiedy ciasto wystygnie, posypuję je cukrem pudrem. Smacznego :)