Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie aromatyczne ciasto, wilgotne i doskonałe w smaku – ciasto z jabłkami i orzechami smakuje nie tylko jesienią ????
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5512
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154749
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5512
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154749
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Składniki
Jabłka myję i obieram, a następnie trę na tarce jarzynowej o dużych oczkach (jabłka od razu skrapiam sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały, i mieszam). Miękkie masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę, dodaję po jednym jajku cały czas ucierając. Mąkę pszenną mieszam z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodaję po jednej łyżce do masy i mieszam.
Jabłka odsączam z soku, mieszam z orzechami i dodaję do ciasta. Całość dokładnie mieszam. Foremkę keksową (długość 30-35 cm) wykładam papierem do pieczenia i przelewam do niej ciasto, które wstawiam następnie do piekarnika na 60 minut. Piekę do suchego patyczka w temperaturze 170 stopni. Kiedy ciasto wystygnie, posypuję je cukrem pudrem. Smacznego :)