Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz kaszę mannę na mleku - upiecz to ciacho. :-) Ja jestem fanką kaszki, więc ciasto bardzo mi smakuje. Jest dość specyficzne, pod zębami czuć ziarenka kaszy, ale przy tym przepyszne:) Ciasto piecze sie krótko w niskiej temperaturze, dzięki czemu truskawki nie wysychają i zachowują swój smak.
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15964
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 150
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 658
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 475
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 85
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15964
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 150
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 658
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 475
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 85
Składniki
Mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jajka wraz z cukrem ubijamy do powstania puszystej piany. Dodajemy olej po 1 łyżce, ciągle miksując. Dodajemy na zmianę suche składniki i śmietanę. Nie miksujemy zbyt długo. Ciasto wylewamy na blaszkę (około 20x30cm).
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Większe przekrawamy. Układamy je na cieście, troszkę wciskając do ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30-35 minut.