Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz kaszę mannę na mleku - upiecz to ciacho. :-) Ja jestem fanką kaszki, więc ciasto bardzo mi smakuje. Jest dość specyficzne, pod zębami czuć ziarenka kaszy, ale przy tym przepyszne:) Ciasto piecze sie krótko w niskiej temperaturze, dzięki czemu truskawki nie wysychają i zachowują swój smak.
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 143
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 289
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 680
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 74
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 124
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 143
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 289
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 680
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 74
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 124
Składniki
Mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jajka wraz z cukrem ubijamy do powstania puszystej piany. Dodajemy olej po 1 łyżce, ciągle miksując. Dodajemy na zmianę suche składniki i śmietanę. Nie miksujemy zbyt długo. Ciasto wylewamy na blaszkę (około 20x30cm).
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Większe przekrawamy. Układamy je na cieście, troszkę wciskając do ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30-35 minut.