Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste ciasto z kaszy manny. Ma ciekawą konsystencję, jest bardzo sycące i czuć w nim wyraźnie smak grysiku. Nie jest bardzo słodkie, więc lukier pasuje do niego idealnie.
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 45
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 599
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 274
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 72
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 45
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 599
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 274
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 72
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Cały czas mieszając dodajemy olej, a potem jogurt. Na końcu dodajemy mąkę z kaszą i proszkiem do pieczenia. Miksujemy, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze układamy owoce i lekko dociskamy. Pieczemy w 170 stopniach przez 45- 50 minut, do suchego patyczka. Po ostudzeniu ciasta przygotowujemy lukier. Do cukru pudru porcjami dodajemy sok z cytryny, cały czas dynamicznie mieszając. Lukier powinien być gęsty, ale lekko lejący. W razie potrzeby dodajemy więcej soku lub dosypujemy trochę cukru pudru. Lukrem dekorujemy ciasto.