Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz ciasta bez pieczenia? W tej roli zawsze dobrze sprawdzają się wariacje na temat sernika na zimno. Jeśli dodasz sporo świeżych owoców, powstanie orzeźwiający, zdrowy deser. Wybór owoców należy do ciebie. W roli wykończenia wyjątkowo efektownie prezentuje się kiwi. Ciasto z kiwi to przysmak, którym olśnisz gości!
Forma na babkę 22 cm
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38551
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 372
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38551
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 372
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Przygotuj formę do babki z kominem o średnicy 22 cm. Wyłóż ją folią spożywczą (tak, by lekko wystawała ponad brzegi formy).
Obierz kiwi i pokrój na cienkie plasterki. Wyłóż nimi formę (ścianki i komin) tak, by plasterki zachodziły na siebie. Jeśli zostaną ci plasterki kiwi, dodaj je do ciasta.
Połam lub pokrój herbatniki na nieduże kawałki. Banany obierz i pokrój na plasterki. Mandarynki podziel na cząstki, usuwając możliwie najwięcej albedo.
Ubij śmietanę na sztywno. Jeśli chcesz, możesz ją dosłodzić cukrem pudrem.
Rozpuść żelatynę w ciepłym mleku. Wmieszaj w serek homogenizowany. Połącz serek ze śmietaną.
Warstwami ułóż w formie herbatniki i owoce, przekładając je masą śmietanowo-serową. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Gdy masa całkowicie stężeje, wyjmij ciasto z kiwi z formy, ciągnąc ostrożnie za wystającą folię. Odwróć do góry dnem i zdejmij folię. Przechowuj w lodówce.