Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz ciasta bez pieczenia? W tej roli zawsze dobrze sprawdzają się wariacje na temat sernika na zimno. Jeśli dodasz sporo świeżych owoców, powstanie orzeźwiający, zdrowy deser. Wybór owoców należy do ciebie. W roli wykończenia wyjątkowo efektownie prezentuje się kiwi. Ciasto z kiwi to przysmak, którym olśnisz gości!
Forma na babkę 22 cm
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Przygotuj formę do babki z kominem o średnicy 22 cm. Wyłóż ją folią spożywczą (tak, by lekko wystawała ponad brzegi formy).
Obierz kiwi i pokrój na cienkie plasterki. Wyłóż nimi formę (ścianki i komin) tak, by plasterki zachodziły na siebie. Jeśli zostaną ci plasterki kiwi, dodaj je do ciasta.
Połam lub pokrój herbatniki na nieduże kawałki. Banany obierz i pokrój na plasterki. Mandarynki podziel na cząstki, usuwając możliwie najwięcej albedo.
Ubij śmietanę na sztywno. Jeśli chcesz, możesz ją dosłodzić cukrem pudrem.
Rozpuść żelatynę w ciepłym mleku. Wmieszaj w serek homogenizowany. Połącz serek ze śmietaną.
Warstwami ułóż w formie herbatniki i owoce, przekładając je masą śmietanowo-serową. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Gdy masa całkowicie stężeje, wyjmij ciasto z kiwi z formy, ciągnąc ostrożnie za wystającą folię. Odwróć do góry dnem i zdejmij folię. Przechowuj w lodówce.