Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszne, a do tego bardzo łatwe w wykonaniu. Wyraźny smak kokosa i wanilii. Polecam.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44653
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182091
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 246
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44653
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182091
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 246
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić o żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do nich cukier puder i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wymieszać z wiórkami kokosowymi. Żółtka utrzeć z cukrem, ekstraktem waniliowym, kakao, olejem i jogurtem. Następnie dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przelać do foremki. Wyrównać ciasto. Na wierzch wyłożyć łyżeczką przygotowaną wcześniej masę kokosową. Można ją wyrównać, bądź nie. Ja zdecydowałam się na ten drugi wariant. Dzięki temu uzyskałam po upieczeniu efekt kruszonki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 50-55 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem.