Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszne, a do tego bardzo łatwe w wykonaniu. Wyraźny smak kokosa i wanilii. Polecam.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15276
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 495
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15276
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 495
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić o żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do nich cukier puder i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wymieszać z wiórkami kokosowymi. Żółtka utrzeć z cukrem, ekstraktem waniliowym, kakao, olejem i jogurtem. Następnie dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przelać do foremki. Wyrównać ciasto. Na wierzch wyłożyć łyżeczką przygotowaną wcześniej masę kokosową. Można ją wyrównać, bądź nie. Ja zdecydowałam się na ten drugi wariant. Dzięki temu uzyskałam po upieczeniu efekt kruszonki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 50-55 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem.