Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszne, a do tego bardzo łatwe w wykonaniu. Wyraźny smak kokosa i wanilii. Polecam.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić o żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do nich cukier puder i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wymieszać z wiórkami kokosowymi. Żółtka utrzeć z cukrem, ekstraktem waniliowym, kakao, olejem i jogurtem. Następnie dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przelać do foremki. Wyrównać ciasto. Na wierzch wyłożyć łyżeczką przygotowaną wcześniej masę kokosową. Można ją wyrównać, bądź nie. Ja zdecydowałam się na ten drugi wariant. Dzięki temu uzyskałam po upieczeniu efekt kruszonki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 50-55 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem.