Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które obowiązkowo robię w sezonie wiśniowym. Poza sezonem możemy użyć owoce ze słoika.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 273
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 287
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 344
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 273
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 287
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 344
Składniki
Ciasto: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm, pieczemy około 20 – 30 minut w temp. 180 stopni.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Krem: odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy w nim mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Na kipiące mleko wlewamy powstały budyń i chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem.
Na biszkopcie rozsmarowujemy krem , układamy na nim umyte i wydrylowane wiśnie, zalewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż galaretka dobrze stężeje.