Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo przypomina murzynka z orzechami. Robi się je dosłownie w 5 minut... a nawet krócej. Uwielbiam ten moment, kiedy ciastko nagle rośnie i wystaje poza kubek. :D
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Masło i czekoladę wrzucić do kubka o pojemności 300 ml, rozpuścić w mikrofalówce (ok. 30 sekund). Dodać cukier i jajko, dokładnie wymieszać widelcem. Wsypać mąkę, proszek i posiekane orzechy. Wymieszać krótko do połączenia składników. Wstawić do mikrofalówki na ok. 1 minutę. Przez okienko będzie widać jak ciastko urosło nad kubek. Poczekać chwilę aż ciastko przestygnie, można jeść prosto z kubka lub podawać odwrócone na talerzyku. :)