Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ,ciacho wyszło pulchne i aromatyczne.Alkohol wyparował podczas pieczenia,więc spokojnie mogą jeść dzieciaki.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 519
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 519
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem.Margarynę rozpuścić i przestudzić. Do utartych jajek dodać przesianą mąkę,pr.do pieczenia,margarynę,olejek,likier oraz mleko.Wszystko dokładnie zmiksować. Na końcu dodać kakao,zmiksować. Ciasto wylać na posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę. Obrać gruszki i podzielić na ćwiartki,które lekko wpychamy do ciasta. Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 200st.do suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!