Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ,ciacho wyszło pulchne i aromatyczne.Alkohol wyparował podczas pieczenia,więc spokojnie mogą jeść dzieciaki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5820
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5820
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem.Margarynę rozpuścić i przestudzić. Do utartych jajek dodać przesianą mąkę,pr.do pieczenia,margarynę,olejek,likier oraz mleko.Wszystko dokładnie zmiksować. Na końcu dodać kakao,zmiksować. Ciasto wylać na posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę. Obrać gruszki i podzielić na ćwiartki,które lekko wpychamy do ciasta. Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 200st.do suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!