Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z mąką kukurydzianą ma charakterystyczny jasnożółty kolor, który od razu przykuwa wzrok. Dodatek owoców sprawia, że jest też pyszne i słodko-kwaśne. Wypróbuj nasz przepis!
Wymiary formy: ok. 24 cm
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1053
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 364
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 681
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1053
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 364
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 681
Składniki
W misce wymieszaj mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, startą skórkę z cytryny i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzep jajko, dodaj cukier, olej oraz mleko. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, delikatnie mieszając, aby powstało jednolite ciasto.
Przelej ciasto do przygotowanej formy o długości boku ok. 24 cm. Na wierzchu ciasta rozłóż ulubione owoce, lekko je dociskając.
Wstaw ciasto z mąką kukurydzianą do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35-40 minut, aż będzie złociste, a patyczek wbity w ciasto wyjdzie suchy. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia w formie.