Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z mąką kukurydzianą ma charakterystyczny jasnożółty kolor, który od razu przykuwa wzrok. Dodatek owoców sprawia, że jest też pyszne i słodko-kwaśne. Wypróbuj nasz przepis!
Wymiary formy: ok. 24 cm
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2207
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 260
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2207
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 260
Składniki
W misce wymieszaj mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, startą skórkę z cytryny i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzep jajko, dodaj cukier, olej oraz mleko. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, delikatnie mieszając, aby powstało jednolite ciasto.
Przelej ciasto do przygotowanej formy o długości boku ok. 24 cm. Na wierzchu ciasta rozłóż ulubione owoce, lekko je dociskając.
Wstaw ciasto z mąką kukurydzianą do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35-40 minut, aż będzie złociste, a patyczek wbity w ciasto wyjdzie suchy. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia w formie.