Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pachnące latem. Ma słoneczny i ciepły kolor.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 206
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 971
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 206
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 971
Składniki
Wykonanie ciasta; Margarynę zmiksować z cukrami na puch. Dodawać stopniowo po całym jajku. Następnie po łyżce mąki przesianej z proszkiem. Miksować do połączenia składników. Nie ma sensu dłużej. Wykonanie kruszonki; Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrami. Pokruszyć palcami. Jeżeli konsystencja będzie za mokra, należy dosypać troszkę mąki. Kruszonka ma się kruszyć w palcach. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160* Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę, wylać ciasto, ułożyć śliwki i wysypać kruszonkę. Piez 30 minut z termoobiegiem. Blachę można wyłożyć papierem do pieczenia zamiast smarować jej. Ja ze względu na formę o kształcie nieregularnym wybrałam ten pierwszy wariant.