Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis bez moczenia maku i ubijania piany z białek! Ciasto, z którego upieczeniem każdy sobie poradzi.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34869
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15303
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34869
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15303
Składniki
Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy olej oraz odrobinę aromatu. Miksujemy do momentu połączenia się składników.
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy mak, proszek do pieczenia oraz sól. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około godzinę bez termoobiegu w 180 stopniach.
Gotowe ciasto dekorujemy wedle uznania. Smacznego.