Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis bez moczenia maku i ubijania piany z białek! Ciasto, z którego upieczeniem każdy sobie poradzi.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2632
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2632
Składniki
Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy olej oraz odrobinę aromatu. Miksujemy do momentu połączenia się składników.
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy mak, proszek do pieczenia oraz sól. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około godzinę bez termoobiegu w 180 stopniach.
Gotowe ciasto dekorujemy wedle uznania. Smacznego.