Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis bez moczenia maku i ubijania piany z białek! Ciasto, z którego upieczeniem każdy sobie poradzi.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 530
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 827
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1597
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 749
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10739
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 530
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 827
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1597
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 749
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10739
Składniki
Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy olej oraz odrobinę aromatu. Miksujemy do momentu połączenia się składników.
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy mak, proszek do pieczenia oraz sól. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około godzinę bez termoobiegu w 180 stopniach.
Gotowe ciasto dekorujemy wedle uznania. Smacznego.