Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis bez moczenia maku i ubijania piany z białek! Ciasto, z którego upieczeniem każdy sobie poradzi.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1620
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16015
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6444
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1620
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16015
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6444
Składniki
Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy olej oraz odrobinę aromatu. Miksujemy do momentu połączenia się składników.
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy mak, proszek do pieczenia oraz sól. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około godzinę bez termoobiegu w 180 stopniach.
Gotowe ciasto dekorujemy wedle uznania. Smacznego.