Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis bez moczenia maku i ubijania piany z białek! Ciasto, z którego upieczeniem każdy sobie poradzi.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10070
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5034
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5913
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18995
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10070
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5034
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5913
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18995
Składniki
Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie do masy jajecznej dodajemy olej oraz odrobinę aromatu. Miksujemy do momentu połączenia się składników.
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy mak, proszek do pieczenia oraz sól. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około godzinę bez termoobiegu w 180 stopniach.
Gotowe ciasto dekorujemy wedle uznania. Smacznego.