Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z mrożonymi owocami polecam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16894
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 110
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24264
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16894
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 110
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24264
Składniki
Mąkę ,zóltka ,cukier, margarynę proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy daję do miski i zagniatam kruche ciasto które następnie dzielę na 2 części jedną większą drugą mniejsza .Większa cześć ciasta wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wyłożone ciasto w blaszce wykładam mrożone owoce u mnie maliny i borówki i zajmuję sie przygotowaniem bezy .
Na beze ubijam białka z odrobiną soli dodaję 120 gr cukru stopniowo podczas ubijania ,dodaję cukier waniliowy i na koniec do ubitej piany dodaję budynie delikatnie łącze.
Na mrożone owoce wyłożone na ciasto w blaszce wykładam bezę z białek na wierzch skubie pozostałe ciasto i piekę w nagrzanym o piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 35 minut wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej gorące ciasto posypuję cukrem pudrem smacznego