Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowany przepis na ciasto i zmieniać tylko rodzaj owoców,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
1. masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, ciągle ucierając, jak masa będzie jasna i puszysta, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny, wymieszać (jak masa jest bardzo gęsta można dodać 1-2 łyżki jogurtu), 2. z białek ubić pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać, 3. ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć owoce (kwaśne owoce obsypać cukrem), wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 30-35 min, po przestudzeniu posypać cukrem pudrem smacznego