Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowany przepis na ciasto i zmieniać tylko rodzaj owoców,
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 235
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 147
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28037
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 235
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 147
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28037
Składniki
1. masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, ciągle ucierając, jak masa będzie jasna i puszysta, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny, wymieszać (jak masa jest bardzo gęsta można dodać 1-2 łyżki jogurtu), 2. z białek ubić pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać, 3. ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć owoce (kwaśne owoce obsypać cukrem), wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 30-35 min, po przestudzeniu posypać cukrem pudrem smacznego