Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13677
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13677
Składniki
Zważyć jajka,odmierzyć tyle samo cukru i maki.Do miski wbić całe jajka dodać cukier i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.Ucierać mikserem dodawać po kawałku margarynę.Ucierać ciasto aż znikną grudki margaryny.Ciasto będzie gęstej konsystencji.
Prostokątną blachę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.Wyłożyć ciasto,na wierzch ułożyć owoce,można obtoczyć lekko w mace wtedy nie opadną na dno.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 min przy 175 stopniach.Schłodzone ciasto posypać cukrem pudrem.:)) Życzę smacznego!