Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste do zrobienia i inne. Uwaga! W trakcie pracy możesz zjeść już część składników, więc uważaj! ;) Przepis zaczerpnięty z jakiejś gazety, ale go lekko zmodyfikowałam, bo ktoś go trochę pokomplikował wagowo.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17094
Składniki
Śmietankę ubij na pół sztywno z cukrem (3/4 szkl.). Dodaj jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przełóż do formy o wymiarach ok. 30x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 min. w 200°C
Tłuszcz, cukier (1 i 1/4 szkl.) i mleko gotuj około 10 min. Po 10 minutach wyłącz gaz i wymieszaj z płatkami kukurydzianymi.
Masę kukurydzianą wyłóż na ciasto w foremce, ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze ok. 10 minut.