Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem płatków owsianych. Wystarczy jedynie wymieszać dokładnie ze sobą wszystkie składniki i włożyć do pieca. Ciasto będzie smakować jeszcze lepiej, jeśli po upieczeniu i wystudzeniu, przekroisz je na pół i przełożysz kwaskowatym dżemem. Możesz również polać je cytrynowym lukrem lub tak jak my, ozdobić plastrami pomarańczy.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27047
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26978
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27047
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26978
Składniki
Płatki owsiane wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Otrzyj skórkę z połowy cytryny i wyciśnij sok.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj jajka i ucieraj jeszcze przez 3 minuty.
Do maślanej masy wlej sok z cytryny i kieliszek rumu. W kolejnym kroku wsyp mąkę i płatki owsiane. Wszystko razem dokładnie wmieszaj.
Gotowe ciasto wylej do wyłożonej papierem tortownicy.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.