Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem płatków owsianych. Wystarczy jedynie wymieszać dokładnie ze sobą wszystkie składniki i włożyć do pieca. Ciasto będzie smakować jeszcze lepiej, jeśli po upieczeniu i wystudzeniu, przekroisz je na pół i przełożysz kwaskowatym dżemem. Możesz również polać je cytrynowym lukrem lub tak jak my, ozdobić plastrami pomarańczy.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5253
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19174
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5253
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19174
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Składniki
Płatki owsiane wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Otrzyj skórkę z połowy cytryny i wyciśnij sok.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj jajka i ucieraj jeszcze przez 3 minuty.
Do maślanej masy wlej sok z cytryny i kieliszek rumu. W kolejnym kroku wsyp mąkę i płatki owsiane. Wszystko razem dokładnie wmieszaj.
Gotowe ciasto wylej do wyłożonej papierem tortownicy.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.