Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z porzeczkami to połączenie tradycyjnego ucieranego ciasta i kwaskowatych owoców. Ponadto pięknie się prezentuje po przekrojeniu.
Wymiary formy: 20x30 cm
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110957
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 11
Smaki Grecji!
Odsłon: 39
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110957
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 11
Smaki Grecji!
Odsłon: 39
Składniki
Mleko i jajka wyciągnij z lodówki, aby zyskały temperaturę pokojową. W jednej misce przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj obydwa cukry i odstaw. Do drugiej miski wbij jajka, wlej mleko i olej. Wymieszaj z pomocą trzepaczki.
Teraz przygotuj owoce. W rondelku umieść umyte porzeczki, zasyp je cukrem i doprowadź o wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj dalej kilka minut. Wsyp mąkę i zalej wodą. Dokładnie wymieszaj. Jak masa zgęstnieje, odstaw do ostudzenia.
Formę 20x30 cm wyłóż papierem, przelej ciasto i wylej na nie masę owocową. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.