Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z porzeczkami to połączenie tradycyjnego ucieranego ciasta i kwaskowatych owoców. Ponadto pięknie się prezentuje po przekrojeniu.
Wymiary formy: 20x30 cm
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 102
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 136
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38452
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 102
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 136
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38452
Składniki
Mleko i jajka wyciągnij z lodówki, aby zyskały temperaturę pokojową. W jednej misce przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj obydwa cukry i odstaw. Do drugiej miski wbij jajka, wlej mleko i olej. Wymieszaj z pomocą trzepaczki.
Teraz przygotuj owoce. W rondelku umieść umyte porzeczki, zasyp je cukrem i doprowadź o wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj dalej kilka minut. Wsyp mąkę i zalej wodą. Dokładnie wymieszaj. Jak masa zgęstnieje, odstaw do ostudzenia.
Formę 20x30 cm wyłóż papierem, przelej ciasto i wylej na nie masę owocową. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.