Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z porzeczkami to połączenie tradycyjnego ucieranego ciasta i kwaskowatych owoców. Ponadto pięknie się prezentuje po przekrojeniu.
Wymiary formy: 20x30 cm
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 688
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 688
Składniki
Mleko i jajka wyciągnij z lodówki, aby zyskały temperaturę pokojową. W jednej misce przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj obydwa cukry i odstaw. Do drugiej miski wbij jajka, wlej mleko i olej. Wymieszaj z pomocą trzepaczki.
Teraz przygotuj owoce. W rondelku umieść umyte porzeczki, zasyp je cukrem i doprowadź o wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj dalej kilka minut. Wsyp mąkę i zalej wodą. Dokładnie wymieszaj. Jak masa zgęstnieje, odstaw do ostudzenia.
Formę 20x30 cm wyłóż papierem, przelej ciasto i wylej na nie masę owocową. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.