Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciasto. Wychodzi po prostu super, a dodatkowo bardzo wilgotne. Osobiście najbardziej smakuje mi jeszcze ciepłe ;)
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1215
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 58
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15693
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 70
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2027
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1215
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 58
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15693
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 70
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2027
Składniki
Rabarbar umyć, odciąć końcówki, obrać z włókien (dla lepszego efektu). Pokroić go w kosteczkę i posypać 4 łyżkami cukru- aż puści sok.
Jajka ubić z cukrem- 180 gr- na delikatna puszysta masę! Dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wylać ciasto na blaszkę wysmarowaną masłem i obtoczoną bułką tartą.
Z rabarbaru odsączyć sok i posypać budyniem- wymieszać. Nadmiar płynu odlać i wyłożyć rabarbar na ciasto.
Na wierzch zetrzeć zmarznięte masło i posypać cukrem brązowym
Do nagrzanego piekarnika do 170 stopni włożyć ciasto i piec 40 min. Ja piekłam bez termoobiegu. Życzę smacznego!