Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem szybkie i proste w przygotowaniu, bardzo smaczne i rozpływające się w ustach. Polecam do popołudniowej kawki.
blaszka, mikser, nóż,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34379
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 96
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34379
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 96
Składniki
Rabarbar po oczyszczeniu pokroić na 1 - 1,5 cm kawałki, zasypać cukrem i lekko oprószyć cynamonem odstawić. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać jajka, następnie przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksować do całkowitego połączenia składników. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki , na wierzchu rozłożyć pokrojony ale odciśnięty z nadmiaru soku rabarbar. Na rabarbar rozłożyć przygotowaną wcześniej kruszonkę. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Kruszonka; Masło wygnieść razem z cukrem pudrem , dodając mąkę.
Ciasto po upieczeniu.