Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon rabarbarowy w pełni . Rabarbar pięknie obrodził w ogródku Polecam pyszne i bardzo szybkie ciasto na niedzielne popołudnie i nie tylko którego przygotowanie zajmie około piętnastu minut posypane chrupiącą kruszonką smakuje wspaniale do popołudniowej kawki .
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 34
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 112
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 20
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 34
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 112
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 20
Składniki
Rabarbar opłukaj , młodych łodyg nie trzeba obierać , pokrój na paski .
Z podanych składników zagnieść kruszonkę , wstaw do lodówki.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym . Dodaj olej , otartą skórkę z cytryny oraz śmietanę wszystko wymieszaj do połączenia składników .
Mąkę przesiej z proszkiem dodaj do ciasta .Keksówkę o wymiarach 13x 20 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto . Na ciasto ułóż rabarbar całość posyp kruszonką.
Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 st.piekarnika i piec około 35 minut lub do suchego patyczka .
Zamiast rabarbaru możesz użyć dowolnych owoców sezonowych .