Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115946
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7901
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2984
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1423
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1257
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115946
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7901
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2984
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1423
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1257
Składniki
Formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rabarbar dokładnie umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na około 4 cm kawałki. Ułożyć na dnie formy tak, żeby całe dno było przykryte. Można układać kawałki w poprzek i wzdłuż, dowolnie. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i w dalszym ciągu ubijać. Dodawać po jednym żółtku i stopniowo dodawać olej rzepakowy i olejek waniliowy. Do ubitej masy dodać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Najlepiej zrobić to delikatnie szpatułką. Masę wylać na rabarbar. ładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko przestudzić. Przykryć deską do krojenia i obrócić formę. Zdjąć blaszkę i usunąć papier. Ciasto posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego.